Policija aiztur ilgi meklētus lombarda zagļus

Rīgas policija aizturējusi trīs vīriešus, kas februārī no lombarda Vecmīlgrāvī bija nozaguši seifu ar vairākiem tūkstošiem latu un citām vērtīgām lietām.

10.februārī Rīgā, A.Dombrovska ielā, uzlaužot dzelzs restes un izsitot logu, tika iekļūts kādā lombardā un nozagts seifs ar vairākiem tūkstošiem latu, kā arī zeltlietas un vairāki portatīvie datori, fotoaparāti un mobilie tālruņi. Policijā tika uzsākts kriminālprocess par zādzību ar ielaušanos.

Pēc intensīvas izmeklēšanas, Rīgas policijas darbinieki 19.martā, uz aizdomu pamata par zādzību, aizturēja 1985., 1986. un 1990.gadā dzimušus vīriešus. Tika veikta kratīšana aizturēto dzīvesvietās un daļa no nozagtajām mantām tika atgūtas.

Visi trīs aizdomās turētie jau iepriekš sodīti par dažādu zādzību veikšanu. Šobrīd aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums un turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais