Aicina noteikt bargākus sodus dzimumnoziedzniekiem

Apvienības "Saskaņas centrs" frakcija Saeimā ir sagatavojusi grozījumus Latvijas Republikas Krimināllikumā, kas paredz noteikt bargākus sodus dzimumnoziedzniekiem.

2011.gada 8.jūlijā Saeima pieņēma grozījumus Krimināllikumā, būtiski to mainot un paredzot samazināt sodus par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzumumneaizskaramību. 10.Saeimas koalīcijas skatījumā personas, kas veikušas izvarošanu, pavešanu netiklībā un prettiesiskus dzimumsakarus, bija pelnījušas mīkstākus sodus.

Ceturtdien, 2012.gada 22.martā, Saeimas Juridiskā komisija skatīja nu jau 11.Saeimas koalīcijas sagatavotos priekšlikumus par grozījumiem arī Kriminālprocesa likumā. Ja tie tiks pieņemti, cilvēki, kuri ir cietuši no dzimumnoziedzniekiem, tai skaitā pedofīliem, ilgāk būs pakļauti izmeklēšanas darbībām, jo tiks pieļauta izmeklēšanas termiņu pagarināšana šādās lietās, tādējādi vilcinot lietu virzību uz tiesu. Cietušajām personām nav nekāda pamata turpināt ciest valsts neizdarības vai nekvalitatīvas izmeklēšanas dēļ. Šos nodarījumus iespējami īsākos termiņos būtu jānodod tiesām. Komisijas locekļi no "Saskaņas centra" nobalsoja pret šiem nepārdomātajiem labojumiem.

„Saskaņas centra" frakcija ir sagatavojusi grozījumus Krimināllikumā, kuru mērķis ir atgriezties pie stāvokļa, kāds bija līdz 2011.gada 8.jūlijam un paredzēt dzimumnoziegumu jomā bargu un nodarījuma smagumam atbilstošu sodu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.