Četrus apsūdzētos attaisno nežēlīgās slepkavības lietā

Šodien Latgales apgabaltiesa pasludinājusi saīsināto nolēmumu lietā par slepkavību pastiprinošos apstākļos un attaisnojusi visus četrus tajā apsūdzētos. Prokurors bija pieprasījis piemērot viņiem bargus sodus - līdz pat 17 gadiem cietumā.

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, motivēts nolēmums šajā lietā būs pieejams no 2.maija.

Diviem vīriešiem, kas bija apsūdzēti slepkavībā pastiprinošos apstākļos 2006.gada oktobrī toreizējā Daugavpils rajona teritorijā, prokurors bija pieprasījis reālu brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, vēl diviem - uz 17 gadiem, visiem piemērojot mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Visi četri vīrieši tiek turēti aizdomās par iesaistīšanos kāda jaunieša slepkavībā vainu pastiprinošos apstākļos, - viņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 117.panta 4.punkta - ja šī slepkavība izdarīta ar sevišķu cietsirdību - un 117.panta 10.punkta - ja to izdarījusi personu grupa.

Trīs apsūdzētie ir apsūdzēti arī pēc 117.panta 9.punkta - ja šī slepkavība izdarīta mantkārīgā nolūkā, bet viens - pēc 117.panta 8.punkta - ja tā izdarīta nolūkā slēpt citu noziedzīgu nodarījumu vai atvieglot tā izdarīšanu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais