Kravas vilciena lokomotīvēs atklāj 82 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kontroles pasākumus uz Krievijas un Latvijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest 82 400 dažādu marku cigarešu ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilciena lokomotīvju mantu glabāšanas nodalījumos un citās slēptuvēs.

Šodien, 21.martā, Zilupes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kravas vilciena lokomotīvju kontroli, konstatēja, ka abu lokomotīvju mantu glabāšanas nodalījumos un gaisa padeves lūkās virs motora nodalījuma atrodas cigaretes. Kontroles rezultātā kopumā tika izņemtas 82 400 cigaretes - "PallMall" un "Kent" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī "Queen", "NZ" un "West" marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Vilciena mašīnistam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Svarīgākais