Engures novadā avāriju izraisījušais policists bijis 2,4 promiļu alkohola reibumā

Policists, kurš 17.martā, Engures novadā, uz Tukuma-Jelgavas šosejas, izraisīja divu automašīnu sadursmi, kā rezultātā cieta pieci cilvēki, no kuriem viens vēlāk slimnīcā miris, atradies 2,4 promiļu alkohola reibumā, šādu informāciju no mediķiem saņēmis valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs.

VP preses pārstāve Lita Juberte aģentūrai LETA pastāstīja, ka IDB pret policistu ierosinājis disciplinārlietu. Līdz tās izmeklēšanas pabeigšanai policists ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas. Savukārt par avārijas faktu notiek izmeklēšana kriminālprocesā, kas pagaidām sākts pēc Krimināllikuma 21.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs aģentūru LETA iepriekš informēja, ka satiksmes negadījums notika 17.martā ap plkst.22.10 Engures novada Smārdes pagastā, uz ceļa Jelgava-Tukums, starp krustojumu ar šoseju Rīga-Ventspils un Tukuma pilsētu. Sadursmes rezultātā šajā posmā uz divām stundām tika bloķēta satiksme.

Šajā vietā ir taisna ceļa posms. Pa to virzienā no Jelgavas uz Tukumu 1968.gadā dzimušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors no darba brīvajā laikā vadīja savu personīgo automašīnu "Honda CRV" un pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar pretī braucošo automašīnu "VW Golf", kuru vadīja 1992.gadā dzimusi sieviete.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta piecas personas - abu transporta līdzekļu vadītāji, kā arī 1993.gadā dzimusi pasažiere no "VW Golf" un divi "Honda CRV" pasažieri - 1975.gadā un 1998.gadā dzimuši vīrieši. Visi cietušie tika nogādāti medicīnas iestādēs, kur viņiem tika sniegta neatliekamā palīdzība, bet abi vadītāji tika stacionēti slimnīcā. Svētdien, 18.martā, automašīnas "VW Golf" vadītāja no gūtajām traumām nomira medicīnas iestādē.

Abiem automašīnu vadītājiem medicīnas iestādēs tika veikta ekspertīze alkohola konstatēšanai.

Pēc negadījuma notikuma vietā ieradās Tukuma policijas iecirkņa vadība un Tukuma rajona prokuratūras virsprokurors.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais