Jelgavas novadā netīšām uzspridzinājies vīrietis, kurš gatavojis uzbrukumu inkasatoriem

Jūlijā Jelgavas novada Valgundē uz autoceļa Kalnciems-Kūdra atrastais līķis bijis kāds vīrietis, kurš gatavojis bruņotu uzbrukumu inkasācijas automašīnai, bet, neprofesionāli uzstādot spridzināšanas ietaisi uz autoceļa, pats uzspridzinājies, izmeklēšanā noskaidrojusi Valsts policija (VP).

Kā ziņots, šā gada 10.jūlijā Jelgavas novada Valgundē uz ceļa Kalnciems-Kūdra tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, kā arī gar ceļa malu izmētāti ieroči un medību patronas. Veicot sākotnējās izmeklēšanas un operatīvās darbības, nepilnu desmit kilometru attālumā no vīrieša līķa tika atrasta sadedzināta automašīna "Audi 80 Avant", kas iepriekš bija nozagta Bauskas apkārtnē.

Kā aģentūru LETA informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena, turpinot darbu, policija noskaidroja atrastā 1971.gadā dzimušā vīrieša personību.

Veicot izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka atrastais vīrietis ar saviem līdzdalībniekiem gatavoja bruņotu laupīšanas uzbrukumu inkasācijas automašīnai, bet, neprofesionāli uzstādot spridzināšanas ietaisi uz autoceļa, pats uzspridzinājās, savukārt līdzdalībnieki aizdedzināja nozagto automašīnu un no notikuma vietas aizbēga.

Veikto operatīvās meklēšanas pasākumu rezultātā 26.septembrī policija aizturēja vienu no bojā gājušā spridzinātāja līdzdalībniekiem - 1985.gadā dzimušu vīrieti, kuram vēlāk tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Savukārt 27.oktobrī, iesaistot pretterorisma vienības "Omega" darbiniekus, tika aizturēti vēl divi nozieguma līdzdalībnieki - 1970.gadā dzimuši vīrieši, no kuriem viens ir Krievijas pilsonis, kurš Latvijā uzturas nelegāli. Arī viņiem kā drošības līdzeklis vēlāk piemērots apcietinājums.

Policija turpina izmeklēšanu šajā lietā.

Svarīgākais