Rīgā aiztur jau astoto autovadītāju - kukuļdevēju

Svētdienas, 18.marta, vakarā, Rīgas policisti Valmieras ielā aizturēja autovadītāju, kurš, vēloties izvairīties no administratīvās atbildības, deva kukuli ceļu policistam, informē Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Policisti svētdienas, 18. marta, vakarā Rīgā, Valmieras ielā ap plkst.17.50 apturēja kādu "Plymouth Voyager" vadītāju, kurš nebija piesprādzējies ar drošības jostu. Apturētā transportlīdzekļa 26 gadus vecais vadītājs vēlējās izvairīties no administratīvā soda, tādēļ policistam deva piecu latu kukuli, bet policists kukuļa devēju aizturēja.

Šogad šis ir jau astotais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam. Pagājušajā gadā Rīgā konstatēti 16 kukuļu došanas gadījumi.

VP RRP atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus, kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323.panta.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais