Policista izraisītā avārijā cietuši pieci cilvēki, viens slimnīcā miris

Sestdien, 17.martā, Engures novadā, uz Tukuma-Jelgavas šosejas, divu automašīnu sadursmē cietuši pieci cilvēki, no kuriem viens vēlāk slimnīcā miris. Negadījumu, visticamāk, izraisījis policijas darbinieks ārpus darba laika. Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs aģentūru LETA informēja, ka satiksmes negadījums notika 17.martā ap plkst.22.10 Engures novada Smārdes pagastā, uz ceļa Jelgava-Tukums, starp krustojumu ar šoseju Rīga-Ventspils un Tukuma pilsētu. Sadursmes rezultātā šajā posmā uz divām stundām tika bloķēta satiksme.

Šajā vietā ir taisna ceļa posms. Pa to virzienā no Jelgavas uz Tukumu 1968.gadā dzimušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors no darba brīvajā laikā vadīja savu personīgo automašīnu "Honda CRV" un pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar pretī braucošo automašīnu "VW Golf", kuru vadīja 1992.gadā dzimusi sieviete.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta piecas personas - abu transporta līdzekļu vadītāji, kā arī 1993.gadā dzimusi pasažiere no "VW Golf" un divi "Honda CRV" pasažieri - 1975.gadā un 1998.gadā dzimuši vīrieši. Visi cietušie tika nogādāti medicīnas iestādēs, kur viņiem tika sniegta neatliekamā palīdzība, bet abi vadītāji tika stacionēti slimnīcā. Svētdien, 18.martā, automašīnas "VW Golf" vadītāja no gūtajām traumām nomira medicīnas iestādē.

Abiem automašīnu vadītājiem medicīnas iestādēs tika veikta ekspertīze alkohola konstatēšanai, kuras rezultāti būs zināmi tuvākajā laikā, informēja Tukuma iecirkņa priekšnieks.

Pēc negadījuma notikuma vietā ieradās Tukuma policijas iecirkņa vadība un Tukuma rajona prokuratūras virsprokurors. Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess, kura izmeklēšana nodota VP Dobeles iecirknim.

LETA jau ziņoja, ka satiksmes negadījums ar sestdien lielāko cietušo skaitu notika VP Tukuma iecirkņa teritorijā, kad notika divu automašīnu sadursme, kurā traumas guvuši pieci cilvēki.