Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks, pieci - cietuši

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 30 izsaukumus. Kopumā dzēsti 23 ugunsgrēki, no tiem 4 kūlas ugunsgrēki, veikti četri glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks, cietuši pieci cilvēki.

Vakar, plkst. 01:40, VUGD saņēma informāciju, ka Cēsīs, Vaives ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva loga nāk dūmi un deg dzīvoklis ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā cieta pieci cilvēki, trīs no degošā dzīvokļa, savukārt divi atradās blakus dzīvokļiem. Kopējā degšanas platība bija 55m2.

Vakar, plkst. 18:09, VUGD saņēma informāciju, ka Olaines novada, Olaines pagastā deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, divstāvu dzīvojamajai mājai jumts jau dega ar atklātu liesmu. No ēkas otrā stāva ugunsdzēsēji glābēja evakuēja apmēram 50 līdz 60 gadus vecu vīrieti un sievieti. Ugunsgrēka kopējā platība bija 200m2, dega mājas otrais stāvs un jumts.

Vakar, plkst. 13:33, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Bauskas ielā, deg divstāvu koka ēka. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, dzīvojamajai mājai jau deg piebūve un pa ēkas konstrukcijās esošajiem tukšumiem, liesmas strauji izplatījās uz otro stāvu. Ugunsgrēkā gāja bojā 24 gadus veca sieviete. Ugunsgrēka kopējā degšanas platība bija 200m2, dega pirmā stāva piebūve 50m2 platībā un otrā stāva dzīvoklis un jumta pārsegums 150m2 platībā. Ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti četri kūlas ugunsgrēki. Pērnā gada zāle dega Liepājā un Tukumā, kā arī Jelgavas un Dobeles novadā. Šogad kopumā jau reģistrēti 17 kūlas ugunsgrēki.

Svarīgākais