Rīgā aiztur jau sesto autovadītāju - kukuļdevēju

© izpūtējs, auto

Piektdien vakarā Rīgas policisti Pērnavas un A.Čaka ielu krustojumā aizturēja kārtējo autovadītāju, kurš, vēloties izvairīties no administratīvās atbildības, deva kukuli Ceļu policistam, informē Toms Sadovskis, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists.

Dienu pēc Starptautiskās sieviešu dienas pulksten 16.51 Rīgas policisti Pērnavas un Aleksandra Čaka ielu krustojumā apturēja kādu Audi Q7 vadītāju, kurš brauca pa sabiedriskā transporta kustībai paredzēto joslu. Apturētā transportlīdzekļa 23 gadus vecais vadītājs vēlējās izvairīties no administratīvā soda, tādēļ viņš policistam deva 20 latu kukuli.

Šogad šis ir jau sestais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam. Pagājušajā gadā Rīgā konstatēti 16 kukuļu došanas gadījumi.

VP RRP atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus, kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta.

Svarīgākais