Īrijā notiesāts dzērājšoferis no Latvijas

Īrijā notiesāts dzērājšoferis no Latvijas, kurš divas reizes aizturēts uz aizdomu pamata par sēšanos pie stūres alkohola reibumā un abas reizes atteicās no alkometra pārbaudes, vēsta laikraksts "Limerick Leader".

28 gadus vecais Pēteris Dragonis tiesā atzina savu vainu abos pārkāpumos, kas notika ar nepilnu divu mēnešu intervālu.

Pirmais incidents noticis pagājušā gada 28.augustā ap plkst.3.30, kad policijas inspektors konstatējis, ka atbildētājs sēž mašīnā netālu Limerikā. Atslēgas bijušas aizdedzē, automašīnas gaismas - ieslēgtas, bet salonā jūtama spēcīga alkohola smarža. Pēteris Dragonis tika arestēts un nogādāts tuvējā policijas iecirknī, kur viņš atteicās sniegt savas elpas paraugu alkohola testa veikšanai, vēsta "Baltic Ireland".

Otrs incidents notika 25.oktobrī aptuveni plkst.6, kad policija ievēroja atbildētāja automašīnu, jo tā līkumoja no vienas ceļa malas uz otru. Kad atbildētājs pamanīja likumsargus, viņš apturēja auto un mēģināja pārsēsties no vadītāja sēdekļa uz pasažieru sēdekli. Dragonis tika arestēts, taču policijas iecirknī atkal atteicās sniegt savas izelpas paraugu.

Advokāts tiesā norādīja, ka viņa klientam nav iepriekšēju sodāmību un pirmajā aizturēšanas reizē viņš bija apstājies ceļmalā, lai piezvanītu.

Apsūdzētais paskaidroja, ka nav "pilnībā sapratis" policijas pieprasījumu, jo Latvijā nav līdzīgu pārkāpuma.

Advokāts informēja, ka Dragonis kādu laiku dzīvo Īrijā un iepriekš strādājis, bet pēc pirmā incidenta zaudējis darbu.

Lemjot par sodu, tiesnesis Džons O'Nīls ņēma vērā to, ka atbildētājs atzina savu vainu, kā arī viņa slikto finansiālo stāvokli.

Attiecībā uz pirmo pārkāpumu Pēterim Dragonim tika piespriests 500 eiro (350 latu) naudas sods un atņemtas autovadītāja tiesības uz četriem gadiem. Par otro incidentu tiesnesis uzlika papildus naudas sodu 750 eiro (525 latu) apmērā un aizliedza vainīgajam sēsties pie stūres sešus gadus.

Svarīgākais