Atkal aiztur kontrabandas kravu ar vairāk nekā 65 tūkstošiem cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki vakar Grebņevas muitas kontroles punktā, pārbaudot kādu Latvijā iebraucošu kravas automašīnu, atrada tajā paslēptas 65 200 kontrabandas cigaretes.

Cigaretes bija noslēptas dažādās kravas automašīnā izveidotās slēptuvēs, pārējās preces tika konstatētas vieglās automašīnas vadītāja personiskajā bagāžā.

Muitnieki, veicot kravas automašīnas Volvo padziļināto kontroli, atklāja, ka kabīnes sienās un griestos, aiz dekoratīvā apšuvuma, dzinēja nodalījumā, kā arī matracī noslēptas cigaretes.

Automašīnas vadītāam 39 gadus vecam Latvijas pilsonim tika konfiscētas 65 200 „Winston”, „More”, „Kiss” un „Glamour” marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Pāternieku muitas kontroles punktā, veicot vieglās automašīnas Volkswagen padziļināto kontroli, konstatēts, ka automašīnas vadītāja, 45 gadus veca Latvijas pilsoņa, bagāžā atrodas 240 „Premjer” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kopumā 3,1 litrs degvīna, kā arī pārtikas produkti – 2,7 kg desas un 10 bundžas iebiezinātā piena. 40 cigaretes un viens litrs degvīna – akcīzes preces tādā daudzumā, kādu bez nodokļu nomaksas savam patēriņam persona reizi septiņās dienās drīkst ievest Latvijā, tika atdotas robežšķērsotājam, bet pārējās preces – izņemtas.

Par konstatētajiem pārkāpumiem tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

VID atgādina, ka Eiropas Savienībā personīgā bagāžā savam patēriņam aizliegts ievest gaļu un gaļas produktus (speķi, svaigu vai apstrādātu gaļu, tajā skaitā dažāda veida desas, putnu gaļu, gaļas konservus, dzīvnieku taukus), pienu un piena produktus (pienu, jogurtu, krējumu, biezpienu, kefīru, sieru, sviestu, iebiezināto pienu u.c.), kā arī mājdzīvnieku barību, kuras sastāvā ir gaļa vai piens. Ja normatīvajos aktos noteiktās prasības nav ievērotas un Latvijas robežas šķērsošanas vietā tiek konstatēts mēģinājums ievest patēriņam dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktus, kuru ievešana ir aizliegta, muitas amatpersona attiecīgos produktus atsavina, un tie tiek iznīcināti.

Svarīgākais