VID liedz valstī ievest 30 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest 30 000 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas vieglajā automašīnā izveidotajā dubultajā grīdā.

Vakar, 4.martā, Pāternieku muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot padziļinātu muitas kontroli vieglajai automašīnai Volkswagen, konstatēja, ka transportlīdzekļa aizmugurējā daļā ir izveidota slēptuve – dubultā grīda, kurā atradās 29 400 „Saint Georg” un 600 „Kiss” markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 26 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Par konstatēto pārkāpumu tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais