Robežsargi noķer pār zaļo robežu Latvijā ienākušus Sīrijas valstspiederīgos

Latvijas robežsargi vakar aizturēja trīs personas, kas nelikumīgi bija šķērsojušas Krievijas-Latvijas zaļo robežu. Paši aizturētie apgalvoja, ka ir Sīrijas valstspiederīgie.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, Viļakas pārvaldes Pededzes robežapsardzības nodaļas robežsargi ceturtdien pamanīja aizdomīgus pēdu nospiedumus, kas veda pāri valsts robežai no Krievijas Latvijā.

Meklējot, kurš varētu būt atstājis šos pēdu nospiedumus, robežsargi Latvijas teritorijā aizturēja trīs aizdomīgas personas, kurām nebija nekādu dokumentu. Paši aizturētie apgalvoja, ka ir Sīrijas valstspiederīgie.

Latvijas robežsargi viņus nodeva Krievijas kolēģiem, jo tieši no šīs kaimiņzemes aizdomīgās personas Latvijā bija ienākušas, pastāstīja Pētersone.

Savukārt Ludzas pārvaldes Zilupes dzelzceļa robežkontroles punkta robežsargi vakar aizturēja vienu Kongo pilsoni ar viltotu Beļģijas ārzemnieka identitātes karti. Saistībā ar šo gadījumu sākts kriminālprocess par viltota dokumenta izmantošanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.