Traģiska diennakts: ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.marta plkst.6:30 līdz 2.marta plkst.6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 22 izsaukumus. Kopumā dzēsti 10 ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gāja bojā trīs cilvēki un viens cieta.

Vakar, plkst.11:14, VUGD saņēma informāciju, ka Balvos, Pilsoņu ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams piedūmojums. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamajā mājā deg virtuve 6m2 un griestu siltinājums 2m2 platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji atrada divus bojāgājušos - apmēram 46 un 50 gadus vecus vīriešus. Ugunsdzēsēji glābēji pieļauj, ka aizdegšanās notikusi no apkures krāsns.

Vakar, plkst.16:56, VUGD saņēma informāciju, ka Aizkrauklē, Gaismas ielā, piestāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī ir jūtams sadūmojums. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī bija dedzis dīvāns un mājas iemītnieki paši saviem spēkiem to bija apdzēsuši. Tā kā telpā vēl bija sadūmojums, ugunsdzēsēji glābēji iznesa dīvānu un izvēdināja telpas. Pēc dzīvokļa iemītniekus stāstītā, vecmāmiņa bija pie gultas, uz kuras atradās sadzīves mantas, nolikusi iedegtu svecīti un pati izgājusi ārā no dzīvokļa. Svecīte aizdedzināja uz dīvāna esošās mantas un pašu dīvānu. Dzīvoklī esošās divas mazmeitas sajuta dūmus un, meklējot to cēloņus, atrada gruzdošo dīvānu. Lai apdzēstu ugunsgrēku, viņas dīvānam uzlēja spaini ar ūdeni un izsauca ugunsdzēsējus glābējus. Viena no mazmeitām, 16 gadus veca meitene, dzēšot ugunsgrēku, saindējās ar dūmiem un tika nogādāta slimnīcā.

Šonakt, plkst.00:56, VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā, dārzkopības kooperatīvā "Slocene" deg dārza mājiņa. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka deg divas dārza mājiņas 30m2 un 5m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā vienā no dārza mājiņām tika atrasts bojā gājis vīrietis.

Latvijā

Ar akcīzes nodokļa likmju celšanu valsts iecerējusi sadārdzināt 2025. un 2026. gadā dīzeļdegvielu divreiz pa 3,2 centiem litrā un benzīnu divreiz pa 2,7 centiem litrā, bet 2027. gadā pievienot degvielas cenai CO2 emisijas kvotu cenas un “zaļo” degvielu papildizmaksas.

Svarīgākais