Ugunsdzēsības glābēji šogad no ūdens izcēluši 91 cilvēka mirstīgās atliekas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šogad piedalījušies 91 cilvēka mirstīgo atlieku izcelšanā no ūdens, liecina dienesta apkopotā statistika.

Tostarp no ūdens izceltas arī septiņu bērnu mirstīgās atliekas, bet 38 reizes meklēšanas darbos iesaistījušies VUGD ūdenslīdēji. Visos šajos gadījumos ūdenslīdēju darbs bijis sekmīgs un noslīkušie atrasti.

Oktobrī VUGD darbinieki no ūdenskrātuvēm izcēluši četru cilvēku mirstīgās atliekas, no tiem trīs gadījumos bojā gājušie bijuši vīrieši, vienā - sieviete.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, arī vakar, 1.novembrī, ap plkst.13.40 dienesta glābēji devās palīgā diviem vīriešiem Babītes ezerā, kuriem bija apgāzusies laiva. Vienu cietušo izdevās izglābt, otrs gāja bojā, un viņa mirstīgās atliekas pēc neilga laika atrada VUGD ūdenslīdēji.

Glābēji norāda, ka nelaimes gadījumi uz ūdens notiek ne tikai vasarās un ziemās, bet arī rudeņos, kad cietušie un bojā gājušie parasti ir makšķernieki, kuriem var būt arī liela pieredze, taču katram var gadīties neparedzēti gadījumi uz ūdens, un tikai glābšanas vestes spēj pasargāt no šādām nelaimēm.

VUGD uzsver, ka minētie skaitļi neatspoguļo visu Latvijā noslīkušo cilvēku skaitu, bet gan tikai gadījumus, uz kuriem izbraukuši dienesta glābēji. Pieredze rāda, ka patiesais noslīkušo skaits mēdz būt ievērojami lielāks.

Svarīgākais