Aizvadītajā nedēļā Rēzeknes pilsētas pašvaldības policija konstatējusi 20 pārkāpumus

Svētdien Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā notika plaša Masļenica, līdz ar to pašvaldības policija pasākuma norises vietā nodrošināja sabiedrisko kārtību.

Pasākums notika mierīgi, bez starpgadījumiem, tomēr, pārbaudot tirdzniecības vietas, konstatēts, ka 4 tirgotājiem nebija izņemtas tirdzniecības atļaujas no pašvaldības.

Tomēr šis jautājums tika uz vietas atrisināts un atļaujas tika saņemtas. Tirgotāji tika brīdināti, ka atkārtota pārkāpuma gadījumā viņi tiks sodīti. Pavisam aizvadītajā nedēļā pašvaldības policija konstatējusi 20 dažāda veida administratīvos pārkāpumus, informē Pašvaldības policijas pārvaldes priekšnieks Aivars Stalidzāns.

* 5 pārkāpumi konstatēti par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu.

* Joprojām notiek reidi pie skolām, kur smēķē nepilngadīgie jaunieši. Aizvadītajā nedēļā pie atbildības saukti 2 jaunie smēķētāji.

* Līdz ar siltāka laika iestāšanos atkal pieaug tendence lietot alkoholu un atrasties alkohola reibuma stāvoklī sabiedriskā vietā. Pagājušajā nedēļā konstatēti 10 šādi gadījumi.

* 1 administratīvā pārkāpuma protokols sastādīts par dzīvošanu bez derīgas pases.

* 1 protokols sastādīts par dzīvošanu bez deklarētās dzīvesvietas.

* Aizvadītajā nedēļā Rēzeknes Vissvētākās Dievdzemdētājas piedzimšanas pareizticīgo baznīcas pārstāvji lūdza pašvaldības policijas palīdzību, jo pie baznīcas durvīm bieži stāv ubagotāji un traucē garāmgājējus, cenšoties pievērst sev viņu uzmanību. Reaģējot uz šo lūgumu, brīvdienās sastādīti 3 protokoli par ubagošanu.

* 1 protokols sastādīts par malkas glabātuves izvietošanu pieguļošajā teritorijā. Kad iedzīvotāji atved malku, tā noteiktā laikā jāsakārto, citādi tas ir administratīvais pārkāpums.

* 14 pārkāpumi konstatēti par trotuāru netīrīšanu, atbildīgās personas tiks sauktas pie atbildības. Administratīvie sodi jau uzlikti 4 personām.

Rēzeknes pašvaldības policija sadarbojoties ar Valsts probācijas dienestu, pārbaudījusi 7 personas, aizvadītajā nedēļā pārkāpumi netika konstatēti. Sadarbojoties ar Bāriņtiesu, veikta 1 pārbaude, sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domes Izglītības pārvaldi – 1 pārbaude, kā arī sadarbībā ar Sociālās aprūpes pārvaldi – 1 pārbaude.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais