Sventē vīrietis iecērt galvā sirmgalvei

22. februārī pēcpusdienā Daugavpils novadā, Sventes pagasta Sventē, savās mājās bezsamaņā guļam asiņu peļķē tika atrasta kāda 1928.gadā dzimusi sieviete ar cirstām brūcēm galvā.

Sirmgalvei konstatētas cirstas brūces galvā, nobrāzumi uz sejas, žņaugšanas pazīmes un citi miesas bojājumi.

Savainoto sirmgalvi atraduši un par notikušo operatīvajiem dienestiem paziņojuši sievietes kaimiņi.

Pēc aculiecinieku stāstītā, īsi pirms notikušā sieviete kopā ar kādu vīrieti barojusi suni.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne pastāstīja, ka aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu aizturēts kāds 1958.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Kriminālikuma XIII nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Kādi bijuši vīrieša rīcības motīvi, policijā pagaidām nevarēja pateikt.

Cietusī dzīvo viena pati savā mājā, bērnu viņai nav, aizdomās turamais sirmgalvei šad tad palīdzējis saimniecības darbos, pirms dažām dienām vīrietis palīdzējis sievietei sacirst malku.

Pēc cirtiena galvā sieviete pazaudējusi samaņu, bet, kad uz īsu brīdi atguvusies, piezvanījusi kaimiņam un palūgusi izsaukt ātro palīdzību. Pēc tam sieviete samaņu atkal pazaudējusi.

Aizdomās turamais jau ilgāku laiku bijis bez darba, vasaras mēnešos viņš vācis ogas un sēnes un tās tirgojis, bet ziemas mēnešos - palīdzējis vietējiem saimniecības darbos. Ik pa brīdim vīrietis arī lietojis alkoholu. Agresijas uzplūdi viņam iepriekš gan nav manīti.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais