Tiesai nodod lietu par mēģinājumu ar elektrības vadiem noslepkavot cilvēku

© Anita Roze

Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova 30. oktobrī izskatīšanai tiesā nodevusi krimināllietu pret 1973. gadā dzimušu vīrieti, kurš mēģinājis ar dažādiem nežēlīgiem paņēmieniem nogalināt savu paziņu.

Kā pastāstīja prokurore, lieta nodota izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā.

Traģiskie notikumi cietušās sievietes dzīvoklī Rīgā, Matīsa ielā, risinājušies naktī uz šā gada 13.februāri.

Minētais vīrietis alkohola reibumā ieradies pie sievietes. Tā kā cietusī zinājusi, ka viņš dzērumā ir agresīvs, sieviete izsaukusi Pašvaldības policiju, kura arī ieradās, taču neko bīstamu nekonstatēja un aizbrauca.

Vīrieti sadusmoja tas, ka paziņa bija izsaukusi policiju, un viņš sāka savas noziedzīgās darbībās.

Vīrietis sākotnēji norāvis vadu no galda lampas un šos atkailinātos vadus ielicis sievietes mutē, pēc tam tos pieslēdzot pie rozetes. Par laimi tajā brīdī izsita elektrības drošinātāju, taču vīrietis neapmulsa, to salaboja, atkārtoti vadus ielika sievietes mutē un atkal pieslēdza tos pie elektrības.

Dīvainā kārtā sieviete joprojām bija dzīva, un tas vīrieti nepamierināja. Tad viņš paņēma pudeli, kurā ielēja etiķi, veļas mīkstinātāju un alkoholu. Šo dziru vīrietis ielēja sievietes mutē, taču arī pēc šīm darbībām sieviete joprojām bija dzīva.

Tad noziedznieks paņēma jau sapostīto galda lampu un vairākas reizes sievietei ar to iesita. Vēlāk viņš paņēmis kādas spuldzes bateriju, ar spēku atvēris cietušās muti un piespiedis bateriju norīt.

Sieviete joprojām bija dzīva, un viņš paņēma lampas vadus, apsēja tos sievietei ap kaklu un pašu cietušo sasēja tā, lai gadījumā, ja viņa pakustinātu rokas, cilpa ap kaklu pati sažņaugtos.

Pēc tam vīrietis piekusa un aizmiga, taču, kad viņš pamodās, sieviete joprojām sēdēja ar cilpu ap kaklu bezpalīdzīgā stāvoklī, taču dzīva.

Vīrietis pēc pamošanās paskatījies uz viņu, bet neko vairāk nedarīja un dzīvokli pameta.

Sievieti šādā smagā stāvoklī atrada viņas draudzene, kas nekavējoties izsauca mediķus.

Vīrietis ir apsūdzēts par slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos, un, kā norādīja prokurore, viņas pietiekami ilgajā praksē prokuratūrā šis ir pirmais gadījums, kad ar tik daudziem paņēmieniem, tostarp izmantojot elektrības vadus, tiek mēģināts nogalināt cilvēku.

Vīrietim apsūdzība uzrādīta arī par svešas mantas bojāšanu, un viņš kopš aizturēšanas atrodas apcietinājumā.

Vīrietis iepriekš ir bijis tiesāts, taču patlaban šī sodāmība ir jau dzēsta.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais