Daugavpilī par zādzībām no automašīnām aiztur divus apsardzes firmas darbiniekus

Daugavpilī par zādzībām no automašīnām policijas darbinieki aizturējuši divus 1991. un 1993.gadā dzimušus vīriešus, kādas apsardzes firmas darbiniekus.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, naktī no 19. uz 20.februāri Daugavpils iecirkņa kriminālpolicijas darbinieks no darba brīvajā laikā ievēroja divas aizdomīgas personas mājas pagalmā, kuras mēģināja uzlauzt kādu stāvēšanai novietoto automašīnu. Izsaucis palīgspēkus, policijas darbinieks devās aizturēt minētās personas, kuras ar savu automašīnu mēģināja bēgt no notikuma vietas. Uz karstām pēdām bēgļus izdevās aizturēt patruļdienesta ekipāžas darbiniekiem.

Aizturētie vīrieši izrādījušies kādas Daugavpils apsardzes firmas darbinieki. Policijas redzeslokā viņi līdz šim nebija nonākuši. Izmeklēšanas gaitā noskaidrota šo personu saistība ar vēl trim noziedzīgiem nodarījumiem - divām zādzībām no automašīnām un vienas zādzības no automašīnas mēģinājumu. Atrasta arī daļa nozagto mantu.

Par notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību no transportlīdzekļa - un 180.panta 1.daļas - par svešas mantas tīšu bojāšanu. Izmeklēšana turpinās. Patlaban tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajiem.

Latvijā

Atsaucoties uz pēdējo mēnešu laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistītas koplietošanas automašīnas, automašīnu koplietošanas pakalpojuma sniedzējam "Bolt Drive" pieejamie dati liecina, ka negadījumi ar uzņēmuma nomas automašīnām notiek aptuveni 0,01% braucienu. Lai samazinātu potenciālu negadījumu skaitu, nozīme ir arī tam, ka no platformas tiek izslēgti pārgalvīgi autovadītāji. Tādēļ kopš 2022. gada septembra, kad "Bolt" uzsāka šī pakalpojuma sniegšanu Latvijā, no "Bolt Drive" platformas izslēgti jau vairāk nekā tūkstotis lietotāju.

Svarīgākais