Par desmit zādzībām Rīgā aiztur rūdītu automašīnu apzadzēju

Aizdomās par desmit automašīnu apzagšanu Rīgas policisti aizturējuši vīrieti, kurš agrāk jau deviņas reizes tiesāts,informē Toms Sadovskis, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists.

Policistiem ir aizdomas, ka aizturētais varētu būt paveicis vēl virkni likuma pārkāpumus, tādēļ lūdz atsaukties cietušos.

Par šā gada janvārī un februārī izdarītām zādzībām no automašīnām Rīgas policisti aizturēja 1981. gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanā likuma sargi noskaidroja, ka vīrietis apzadzis vismaz desmit automašīnas un gandrīz visas zādzības veicis 11.novembra krastmalā.

Arī zādzību paveikšanas rokraksts visos gadījumos ir vienāds - stāvvietā novietotai automašīnai izsists logs un paņemtas visas mantas, kas atradušās salonā - ņemtas gan auto magnetolas, gan citas mazvērtīgākas mantas.

Likuma sargiem ir pamatotas aizdomas, ka papildus zināmajām desmit zādzībām vīrietis varētu būt veicis vēl virkni zādzību, tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņu numuriem: 67086200 vai 110.

Latvijā

Atsaucoties uz pēdējo mēnešu laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistītas koplietošanas automašīnas, automašīnu koplietošanas pakalpojuma sniedzējam "Bolt Drive" pieejamie dati liecina, ka negadījumi ar uzņēmuma nomas automašīnām notiek aptuveni 0,01% braucienu. Lai samazinātu potenciālu negadījumu skaitu, nozīme ir arī tam, ka no platformas tiek izslēgti pārgalvīgi autovadītāji. Tādēļ kopš 2022. gada septembra, kad "Bolt" uzsāka šī pakalpojuma sniegšanu Latvijā, no "Bolt Drive" platformas izslēgti jau vairāk nekā tūkstotis lietotāju.

Svarīgākais