Aiztur vīrieti, kurš apzadzis kases aparātus 16 veikalos

© Valsts policija

Pagājušā gada 14. decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde sāka kriminālprocesu par zādzību no kases aparāta.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka zādzību vienā no Latgales priekšpilsētas veikaliem veicis kāds vīrietis, kurš izmantojis brīdi, kad pārdevēja nebija blakus kases aparātam. Pagājušajā piektdienā izmeklēšana vainagojās panākumiem un ir aizturēts 1980. gadā dzimis vīrieti.

Nedaudz vēlāk atklāts, ka laika posmā no pagājušā gada novembra līdz šā gada janvārim šis vīrietis varētu būt izdarījis kopā deviņas šāda veida zādzības Latgales priekšpilsētā un septiņas šādas zādzības Rīgas centrā.

Policijai ir pamatotas aizdomas, ka minētie 16 gadījumi nav vienīgie, tādēļ likumsargi aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlos redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņu numuriem: 67086330, 67086327, 67086302 vai 110.

Latvijā

Problēmas attiecībās ar vienaudžiem, grūtības mācībās, pašnāvības domas, vardarbība ģimenē, veselības problēmas - par šādām tēmām, visbiežāk bērni un jaunieši meklē palīdzību, zvanot un rakstot Uzticības tālrunim. Taču šobrīd iezīmējusies arī jauna tendence - bērni, jaunieši un arī pieaugušie bieži zvana un meklē palīdzību, jo vardarbība, gan emocionāla, gan fiziska, notiek vecāku starpā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais