Neļauj valstī ievest 69 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, novērsa divus mēģinājumus nelegāli pārvietot 69 000 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas vieglo automašīnu dažādās konstrukcijās.

Šodien, 1. februārī, Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot padziļinātu muitas kontroli automašīnām Renault un Audi, konstatēja, ka transportlīdzekļos ir izveidotas slēptuves. Automašīnā Renault, kuru vadīja 24 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis, zem motora pārsega, aiz aizmugurējiem un priekšējiem spārniem, bagāžas nodalījumā un aiz aizmugurējā bampera atradās 50 000 „Minsk” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Savukārt, automašīnā Audi, kuru vadīja 34 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis, aiz apšuvuma bija paslēptas 15 000 „Minsk” un 4 000 „NZ” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem transportlīdzekļu vadītājiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli .

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais