Konfiscē gandrīz 33 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot pāri robežai 32 840 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievija Republikas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija paslēptas zem vieglās automašīnas priekšējiem un aizmugurējiem spārniem, motora nodalījumā un citās slēptuvēs.

Vakar, 30.janvārī, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot automašīnas Renault padziļinātu kontroli, konstatēja, ka zem motora pārsega, priekšējiem un aizmugurējiem spārniem, bagāžas nodalījuma dubultajā grīdā un aiz aizmugurējā bampera ir noslēptas cigaretes. Kopumā transportlīdzeklī izveidotajās slēptuvēs atradās 31800 „Minsk” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 24 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis.

Savukārt Grebņevas muitas kontroles punktā pārbaudes rezultātā tika konstatēts, ka kādas 51 gadu vecas kājāmgājējas apģērba kabatās un zem virsdrēbēm atrodas 1080 „More” un „Prima” markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. 40 cigaretes - cigarešu daudzums, ko vienu reizi septiņās dienās persona drīkst ievest nedeklarējot, - tika atgrieztas robežšķērsotājai.

Abām personām tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Svarīgākais