Rīgā šogad jau otrais autovadītājs - kukuļdevējs

Aizvakar Rīgas policisti Pārdaugavā aizturēja kārtējo autovadītāju, kurš, vēloties izvairīties no administratīvās atbildības, deva kukuli Ceļu policistam.

28.janvārī pulksten 17.22 Rīgas policisti Brīvības ielā apturēja kādu Mercedes-Benz markas auto vadītāju, kurš šķērsoja krustojumu pie sarkanā luksofora signāla. Apturētā transportlīdzekļa 47 gadus vecais vadītājs vēlējās izvairīties no administratīvā soda, tādēļ viņš policistam deva kukuli.

Šogad šis ir jau otrais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam. Pagājušajā gadā Rīgā konstatēti 16 kukuļu došanas gadījumi.

VP RRP atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus, kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta.

Latvijā

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad pirmajos piecos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 4,4% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 1,415 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.