Rīgā klaiņojuši suņi saplosījuši sievieti

© Scanpix

Rīgā ceturtdien, visticamāk, klaiņojuši suņi saplosījuši sievieti. Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis nra.lv informēja, ka sieviete atrasta Šampēterī.

Vakar, pulksten 13.17 Valsts policijas darbinieki saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka Šampēterī uz ielas aptuveni pieci suņi grauž guļošu sievieti. Policisti nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur konstatēja, ka sieviete ir mirusi. Veicot notikuma vietas apskati, likuma sargiem radās aizdomas, ka suņi varētu būt uzbrukuši sievietei.

Jau mirkli vēlāk policisti noskaidroja, ka bojā gājusī sieviete ir dzimusi 1942. gadā un, ka agresīvos dzīvniekus aizdzīt izdevies kādam apsardzes darbiniekam. Tāpat policisti pārbaudīja arī apkārtnē esošās teritorijas, taču tajās sastaptie suņi nebija tie, kas varētu būt uzbrukuši sievietei.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un izdotos notvert suņus, Rīgas policisti aicina iedzīvotājus ziņot par klaiņojošiem suņiem Šampētera apkārtnē, zvanot uz tālruņa numuru 110. Policisti aicina atsaukties arī notikušā aculieciniekus. Tāpat policisti par notikušo ir informējuši pašvaldību, ar kuru notiek sadarbība suņu ķeršanā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai BNS pavēstīja, ka ātrā palīdzība esot saņēmusi izsaukumu, taču mediķiem norādīts, ka sieviete, iespējams, jau mirusi. Mediķi notikuma vietā ieradušies pēc trim minūtēm, taču sieviete vairs nebija dzīva.

Bukša norādīja, ka precīzu nāves cēloni var noteikt tikai ekspertīze.

Rīgas domes pārstāve Dzintra Āboliņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašvaldībai ir līgums ar veterināro firmu "Dr. Beinerts", kuras uzdevums ir galvaspilsētā izķert un transportēt uz patversmi klaiņojošos suņus. Pērn ik mēnesi izķerti apmēram 40 klaiņojoši suņi.

Veterinārajai firmai par katru gadījumu, ka Rīgā noķerts kāds agresīvs suns, jāziņo pašvaldības policijai, paskaidroja pašvaldības pārstāve.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.