Mātes prombūtnē kaimiņu pieskatīts bērns nogādāts bērnu aprūpes iestādē

Rīgas Pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļā 28.oktobrī saņemta informācija no pašvaldības policijas Kurzemes rajona dežūrdaļas par bērnu, kurš regulāri tiek atstāts bez vecāku uzraudzības, jo māte pastiprināti lieto alkoholiskos dzērienus.

Aptaujājot ziņojumā norādītās adreses iedzīvotājus, policijas darbinieki uzzināja, ka sieviete, par kuru saņemta informācija, dzīvo ar diviem nepilngadīgiem bērniem. Vecākais dēls apmeklē skolu, bet jaunākais, sešus gadus vecs - bērnudārzu. Bērnu tēvs ir miris un mātes prombūtnē jaunākais bērns barots tuvējā ēdināšanas iestādē, kā arī pieskatīts no kaimiņu puses, informē Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Pie kaimiņiem puisēns arī sastapts un, kā paskaidroja bērna pieskatītājs, kamēr puisēna māte, kura nav redzēta jau divas dienas un arī pa telefonu nav sazvanāma, ir prombūtnē, bērns dzīvo pie viņiem.

Sešgadīgais zēns nogādāts bērnu aprūpes iestādē un par notikušo informēta Rīgas Bāriņtiesa.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais