Jelgavas novadā atsavina ievērojamu daudzumu nelegālo cigarešu

Zemgales reģiona policijas pārvaldes Jelgavas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas darbinieki atsavinājuši ievērojamu daudzumu nelegālo cigarešu, kuras tika pārvadātas vienā no automašīnām Jelgavas novadā, Jaunsvirlaukas pagastā.

Otrdien veicot operatīvo pasākumu un realizējot operatīvo informāciju, automašīnā "VW Sharan" tika atsavinātas 2500 cigarešu paciņu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

1976. gadā dzimušajam vīrietim tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā rezultātā radīts būtisks kaitējums, kas paredz sodu ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Nelegālās cigaretes bija paredzēts izplatīt Zemgales reģionā tālākai realizācijai, iespējams arī Jelgavas tirgū.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizturētās personas saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais