VID konfiscē vairāk nekā 88 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 88 560 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas vieglo automašīnu konstrukcijās.

Šodien, 16.janvārī, Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot automašīnas Volkswagen padziļinātu kontroli, konstatēja, ka transportlīdzekļa durvīs, zem sēdekļa, gāzes balonā un degvielas tvertnē ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemti 53 000 „Minsk” markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Papildus muitas amatpersonas konstatēja transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura neatbilstību transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības datiem, par ko informēja Valsts robežsardzi. Automašīnu vadīja 51 gadu vecs Lietuvas pilsonis.

Vakar, 15.janvārī, Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot padziļinātu kontroli automašīnai Renault, konstatēja, ka automašīnā aiz apšuvuma paslēptas 760 „Queen”, „Fest” un „Premjer” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Automašīnu vadīja 47 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Piektdien, 13.janvārī, Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas uz aizdomu pamata par nelegālu preču pārvietošanu veica padziļinātu kontroli vieglajai automašīnai Volkswagen. Pārbaudes laikā muitas amatpersonas konstatēja, ka automašīnai ir izveidota dubulta grīda, kurā paslēptas 34 800 „Queen”, „Winston”, „Minsk” un „Premier” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 41 gadu vecs Latvijas iedzīvotājs.

Par konstatētajiem pārkāpumiem transportlīdzekļu vadītājiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais