Par avāriju Naujenes pagastā policija sāk kriminālprocesu

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pirmdien apmeklēja Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur pēc dzelzceļa avārijas vidē noplūdušas ķīmiskas vielas, informēja ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki ir ierobežojuši ķīmisko vielu noplūdes izplatīšanos, izveidojot aizsargvalni, patlaban kopējā ierobežotā platība ir 4000 kvadrātmetru.

VUGD ir īstenojis ugunsdrošības pasākumus laikā, kad "Latvijas dzelzceļa" darbinieki sakopj teritoriju un sakārto sliežu ceļus. Savukārt Valsts policija ir veikusi notikuma vietas apskati, lai savāktu iespējamos pierādījumus, kā arī sākusi kriminālprocesu, norādīja Skrebele.

Apskatot notikuma vietu, iekšlietu ministrs Kozlovskis ir atzinis, ka patlaban ir pāragri izdarīt secinājumus par avārijas iemesliem.

Lai varētu izvērtēt atbildīgo dienestu savstarpējās sadarbības efektivitāti un trūkumus, iekšlietu ministrs no atbildīgajiem dienestiem ir pieprasījis pārskatu par notikumu gaitas secību un dienestu savstarpējo sadarbību. Šos secinājumus un analīzi turpmāk ir plānots izmantot krīzes situāciju vadības efektivizēšanai.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada Naujenes pagastā vienu kilometru no Kraujas dzelzceļa stacijas svētdien vakarā no sliedēm noskrējušas 17 kravas vilciena cisternas, kas pamatā vedušas eļļu, un no piecām cisternām ir noplūdusi eļļa un šķīdinātājs.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais