Robežsargi aiztur 600 litrus kontrabandas degvielas

Pēc diviem brīdinājuma šāvieniem aizturēts, Latvijas pilsonis, kurš, nepakļaujoties robežsargiem, mēģināja bēgt no notikuma.

1983.gadā dzimušais vīrietis personu grupā mēģināja ievest Latvijā dīzeļdegvielu ar vilcienu no Krievijas, apejot muitas kontroli, informē Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

27.oktobra pievakarē Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters novēroja kā notikuma vietā no braucoša vilciena tiek izmestas dīzeļdegvielas tvertnes, savukārt laiku vēlāk Latvijas valsts piederīgais ar automašīnu Opel Monterey ieradās, lai izmestās dīzeļdegvielas tvertnes savāktu.

Pēc divu Valsts robežsardzes amatpersonu desantēšanās notikuma vietā, pārkāpējs, pagrūžot robežsargu mēģināja bēgt.

Robežsargiem tikai pēc divu brīdinājuma šāvienu izdarīšanas, pārkāpēju izdevās aizturēt.

Robežsargi izņēma desmit 60 litru tilpuma tvertnes ar dīzeļdegvielu, kopumā 600 litrus.

Personas un izņemtā prece nodota Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonām.

Robežsargi arī iepriekš gan uz robežas, gan pierobežā ir konstatējuši vairākus dīzeļdegvielas kontrabandas gadījumus un kopumā kopš gada sākuma jau ir izņēmuši 1 410 litrus nelikumīgi pārvietotās degvielas.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.