Šomases mātei par suņa nogalināšanu piespriež 200 stundas piespiedu darba

© Publicitātes foto

Šodien Valkas rajona tiesas par suņa noslīcināšanu aizvadītā gada oktobrī Jērcēnu pagastā Artai Šomasei piesprieda 200 stundu piespiedu darbu.

Viņa savu vainu vaļsirdīgi atzina un izdarīto nožēlo. Tiesa A. Šomasei piesprieda 200 stundas piespiedu darbu sabiedrības labā bez atlīdzības - par šādu soda mēru apsūdzētā bija vienojusies ar prokurori, nra.lv informēja Valkas rajona tiesā. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu, ja apsūdzētais atzīst savu vainu un piekrīt apsūdzības pieprasītajam soda mēram, lietu var izskatīt bez pierādījumu pārbaudes paātrinātā kārtībā.

Kā norādīts spriedumā, tiesājamā atzīstas, ka suns bijis nepaklausīgs un sagādājis problēmas, kā dēļ viņa veikusi šo noziegumu. Nodarīto viņa ļoti nožēlo, un tagad vairs neko tādu neveiktu.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais