Uzsāk kriminālprocesu par kāpienu Vanšu tiltā

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par huligānismu saistībā ar kāda jaunieša uzkāpšanu Vanšu tilta smailē, nra.lv informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Kriminālprocess sākts par rupju sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

1988. gadā dzimušais jaunietis tilta smailē bija uzkāpis pilnīgi skaidrā, tomēr kāpiena motīvus policijai pagaidām vēl nav izdevies noskaidrot. Sākotnējā informācija liecina, ka iepriekš puisis nav nonācis policijas redzeslokā. Patlaban puisis atrodas mediķu uzraudzībā, kas noteiks viņa psihiskās veselības stāvokli.

Pārgalvīgais jaunietis vakar tilta smaili nav atstājis labprātīgi - ar viņu ilgstoši runājis policists-psihologs, taču nav izdevies panākt, lai jaunietis no tilta nokāptu pats. Kādā brīdī jaunieša uzmanība atslābusi, un to izmantojuši policisti, kuri jaunieti nocēluši no tilta. Puisis tilta balsta smailē pavadīja vairākas stundas, izraisot pamatīgos sastrēgumus visā Rīgas centrā.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais