Diennaktī zagļi apzog vidēji 11 dzīvokļus

Šī gada deviņos mēnešos Latvijā apzagti 2874 dzīvokļi, vidēji dienā zagļi aptīra 11 dzīvojamās platības, - atsaucoties uz iekšlietu ministrijas datiem, šodien informē laikraksts "Telegraf".

Zagļi ir iemācījušies uzlauzt metāla durvis ar dārgām un sarežģītām slēdzenēm. Policija atzīst, ka situāciju var uzlabot, vien ierīkojot apsardzes signalizācijas.

Latvijā pašlaik darbojas ap 400 apsardzes firmas, vairākas no tām ir tik nelielas, ka tām pat nav centrālās sistēmas pults un ātrās reaģēšanas vienībām.

Ievērības cienīgas esot tikai tās firmas, kurās ir centrālā pults un vismaz 10 automašīnas, kas ļauj nosegt visu Rīgu un ierasties notikuma vietā 10 minūšu laikā pēc signāla saņemšanas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais