Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jūrmala domes deputātei Vorobjovai uzrādīta apsūdzība nolaidībā

© F64 Photo Agency

Jūrmalas domes deputātei Marijai Vorobjovai uzrādīta apsūdzība par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja iestājušās smagas sekas. Kaut arī apsūdzība deputātei uzrādīta 11. novembrī, līdz vakardienai Jūrmalas domē par to neviens nezināja.

M. Vorobjovai 11. novembrī uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 319. panta pirmās daļas par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, tas ir, ja valsts amatpersona tīši vai aiz nolaidības neizdara darbības, kuras tai pēc likuma vai uzlikta uzdevuma jāizdara. Savukārt

22. decembrī apsūdzība pārkvalificēta uz 319. panta otro daļu par tādu pašu nodarījumu, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja valsts amatpersonai bijis mantkārīgs nolūks. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne atklāj, ka M. Vorobjovai piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā. Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs pašlaik netiek sniegta. Neoficiāla informācija liecina, ka apsūdzība varētu būt saistīta ar darbībām Dzintaru koncertzālē, kurā M. Vorobjova ir valdes locekle.

Jūrmalas domē par deputātei uzrādīto apsūdzību līdz vakardienai neviens nezināja. Sabiedrisko attiecību nodaļā Neatkarīgajai norādīja, ka dome gaidīs oficiālu informāciju no drošības iestādēm, un līdzīgu nostāju pauda arī Jūrmalas pašvaldības vadītājs Gatis Truksnis. «Oficiālu komentāru no domes nav, jo par lietu neesam saņēmuši oficiālu informāciju,» komentē G. Truksnis. Tā kā M. Vorobjovai nav piemērots mājas arests, domes vadītājs neuzskata, ka uzrādītā apsūdzība varētu ietekmēt domes darbu.

Jūrmalas domē M. Vorobjova ievēlēta 2009. gadā no Saskaņas centra saraksta. Viņa kļuva slavena kā deputāte ar tobrīd lielākajām parādsaistībām, kas pašlaik nedaudz mazinājušās, taču joprojām ir ievērojamas – 944 899,32 lati, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāze. Policija pērn saņēmusi sūdzības, ka M. Vorobjova, iespējams, lobē uzņēmumu Vanda, lai tas varētu saimniekot Dzintaru koncertzāles kafejnīcā, no sacensības izstumjot SIA Priority.