Apkrāpj zemniekus, piedāvājot iegādāties traktortehniku

Šonedēļ Rīgas policisti pabeidza izmeklēšanu lietā, kurā kāds vīrietis varētu būt apkrāpis 24 personas, piedāvājot iegādāties lauksaimniecības tehniku. Kopā lauksaimniekiem radīti vairāk nekā 36 tūkstošu latu zaudējumi.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja, ka 27 gadus vecais aizdomās turētais uzdarbojies laika posmā no 2010. gada decembra līdz šā gada jūlijam, kopā apkrāpjot 24 personas.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka minētajā laika posmā vīrietis vienā no Latvijas interneta portāliem izvietoja sludinājumus, ka piegādā lauksaimniecības tehniku - traktorus, kombainus, arklus - no dažādām Eiropas valstīm. Vēlāk ar potenciālajiem pircējiem viņš noslēdza fiktīvus pirkuma līgumus, kuros bija paredzēts samaksāt par tehnikas transportēšanu. Kad lauksaimnieki naudu bija pārskaitījuši uz norādītajiem banku kontiem, aizdomās turētais banku kontus nekavējoties iztukšoja.

Pēc naudas saņemšanas vīrietis lauksaimniekiem pa tālruni stāstīja, ka tehnika nav piegādāta transportēšanas grūtību dēļ, taču, kad zemnieki saprata, ka ir apkrāpti, vīrietis vairs nebija sasniedzams. Šādi aizdomās turētais ieguva aptuveni 36,5 tūkstošus latu.

Šobrīd par kāpšanu lielos apmēros sāktajā kriminālprocesā izmeklēšana ir pabeigta un 19.decembrī Valsts policija lietu nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, taču aizdomās turētajam tiesa kā drošības līdzekli ir piemērojusi apcietinājumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.