VID muitas amatpersonas Jaunolainē atklāj nelegālu naftas produktu uzglabāšanas vietu

Šī gada 13.decembrī Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) muitas amatpersonas, pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, kāda uzņēmuma rīcībā esošajā teritorijā Jaunolainē atklāja aptuveni 6 300 litrus naftas produktu ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaržu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

2011.gada 13.decembrī veicot muitas kontroles pasākumus un pārbaudot kāda uzņēmuma rīcībā esošo teritoriju, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka uzņēmuma teritorijā atrodas 12 plastmasas viena kubikmetra tilpuma konteineri, no kuriem septiņos konteineros kopumā atradās aptuveni 6 300 litri naftas produktu ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaržu. Par teritorijā uzglabātajiem naftas produktiem uzņēmuma amatpersona nevarēja uzrādīt nekādus izcelsmi apliecinošus dokumentus un skaidroja, ka naftas produkti ievesti no Krievijas Federācijas un nolieti no kravas automašīnu degvielas tvertnēm.

Pārbaudes laikā VID muitas amatpersonas uzņēmuma teritorijā papildus degvielas rezervuāriem konstatēja arī degvielas sūknēšanas ierīci ar gumijas caurulēm un pistoli, kas liecināja ne tikai par degvielas uzglabāšanu, bet, iespējams, arī par tās realizāciju.

Par minēto pārkāpumu pret uzņēmēju VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, kas minētas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3[1] pantā.

Pārbaudes rezultātā izņemtie preču paraugi nodoti laboratorijai atzinuma sniegšanai par preču identificēšanas un kvalitātes rādītājiem un kombinētās nomenklatūras koda noteikšanai.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais