Artai Šomasei uzrādīta apsūdzība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem

Valkas rajona prokuratūra vietējai iedzīvotājai Artai Šomasei uzrādījusi apsūdzību par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Apsūdzētā persona savu vainu ir atzinusi. Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, nra.lv informēja Ģenerālprokuratūras Preses sekretāre Laura Pakalne. Saskaņā ar Krimināllikumu, Artu Šomasi var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības turēt dzīvniekus uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā iepriekš ziņots, Ziemeļvidzemē, Jērcēnu pusē novembra beigās kādā novadgrāvī atrasta nežēlīgi nogalināta takšu šķirnes kucīte.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais