Izcēlies ugunsgrēks "Galerijā Centrs"; viens cietušais [papildināta]

© Twitter.com

Aculiecinieki ziņo, ka šodien izcēlies ugunsgrēks lielveikalā "Galerija Centrs" Vecrīgā.

No lielveikala telpām evakuēti darbinieki un apmeklētāji, aculiecinieki ziņo, ka deg ēkas sestais stāvs,deg 20 kvadrātmetrus plaša platība.

Notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji un Pašvaldības policija.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere nra.lv informēja, ka 12.34 saņemta informācija par degšanu nama 6. stāvā 20 kvadrātmetru platībā. Uz ugunsgrēku izbraukušas piecas VUGD cisternas un autokāpnes. Ugunsgrēka iemesls pagaidām nav zināms.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele pastāstīja, ka ugunsgrēks tirdzniecības centrā vērsies plašumā - pašlaik deg platība 60 kvadrātmetru apmērā, jo aizdedzies arī jumts 40 kvadrātmetru platībā. Tādējādi pagaidām ugunsgrēks vēl nav ierobežots.

Šembele informēja, ka ir arī viens cietušais - ar dūmiem saindējies apsardzes darbinieks, kurš pašlaik jau nogādāts slimnīcā.

Tā kā tirdzniecības centrs ir sabiedriska ēka, ugunsgrēkam izsludināta paaugstināta bīstamība, no "Galerijas Centrs" evakuēti visi apmeklētāji, un uz notikuma vietu nosūtītas septiņas tehnikas vienības.

Notikuma vietā atrodas arī ātrā palīdzība, avārijas dienests un policija. Tirdzniecības centra ieeja ir norobežota.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais