Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā skolā iemet Molotova kokteili

Šonedēļ Liepājā mēģināts aizdedzināt bijušo 11. vidusskolas ēku, vēsta portāls liepājniekiem.lv. Celtnei izdauzīts logs un iemesta pudele ar degmaisījumu. Šī nav vienīgā reize, kad ēkā uzdarbojušies vandaļi, taču policija šajā gadījumā neiejauksies.

Trauksmes signāls par to, ka nepiederošas personas iekļuvušas ēkā Krūmu ielā, atskanējis naktī no otrdienas uz trešdienu, stāsta Liepājas domes nekustamā īpašuma pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Māris Egmanis. Mobilā ekipāža konstatējusi, ka skolai ir izsists otrā stāva logs, un gaisā bijusi jūtama skaidra deguma smaka. Apsargi durvis nav lauzuši, bet sagaidījuši domes nekustamā īpašuma pārvaldes darbinieku, kurš atslēdzis durvis. Otrā stāva klasē konstatēts, ka pa izsisto logu iemesta pudele ar degmaisījumu, kas tukšajā telpā bija kādu brīdi kūpējis. Domes pārstāvis norāda, ka vandaļi centušies uztaisīt ko līdzīgu Molotova kokteilim.

«Skolā ir vecās mēbeles – galdi, padomju laika tāfeles un citas lietas, kas, pārejot uz jauno skolu, nebija nepieciešamas. Par laimi, šķidrums bija izlijis un uguns apdzisusi,» saka M. Egmanis. Bijušajai vidusskolai ir noslēgta apkure un ūdens, un mācības tur nenotiek kopš 2010. gada sākuma. Šādu lēmumu dome pieņēma, jo 2009. gadā tika secināts, ka nav izdevīgi pilsētā uzturēt divas mācību iestādes, tāpēc 11. vidusskola tika apvienota ar 7. vidusskolu. Tā kā ēkas platība ir milzīga, pagaidām domei nav izdevies atrast tai jaunu saimnieku. Līdz ēkai tiks atrasts jauns nomnieks vai pircējs, tā ir iekonservēta un celtnes uzturētājiem regulāri jālāpa izsisti logi. «Domāju, ka vainīgi ir jaunieši – katru gadu rudens un ziemas laikā pilsētā tiek izsisti vairāki logi. Tiesa, šis ir pirmais gadījums, kad lieto kaut ko smagāku par ķieģeli. Tā kā ēka ir tukša un teritorija liela, pieļauju, ka jaunieši vienkārši gribēja pamēģināt, kā tas ir – mest ar degmaisījumu,» spriež domes pārstāvis. Kaut arī otrā stāva klases grīda ir sabojāta, pēc M. Egmaņa domām, tā bijusi blēņošanās, nevis ļaunprātīga dedzināšana ar mērķi nopostīt mācību iestādi.

Neraugoties uz faktu, ka skolas ēkā iemests Molotova kokteilis, policiju nolemts uz nozieguma vietu nesaukt. Kā skaidro domes nekustamā īpašuma pārvaldes pārstāvis – kaitējums bijis niecīgs.