Vidzemē policija aiztur lietuviešus ar viltotu naudu

© Valsts policija

Pirmdien Limbažu policijas iecirknī saņemta informācija, ka veikalā Katvaru pagasta Pociemā trīs vīrieši norēķinājušies ar 20 latu naudas zīmi, kurai ir acīmredzamas viltojuma pazīmes.

Veikala pārdevēji par notikušo informēja policiju, kas, operatīvi reaģējot uz saņemto informāciju, ieradās notikuma vietā un netālu no veikala aizturēja trīs vīriešus, 1970., 1977. un 1964. gadā dzimušus Lietuvas pilsoņus, kas pārvietojās ar automašīnu Nissan Sunny (v/n DBC449). Automašīnas apskates laikā atrastas un izņemtas deviņpadsmit divdesmit latu banknotes, kurām ir acīmredzamas viltojuma pazīmes – naudas zīmēm ir vienādi sērijas numuri un tām nav ūdenszīmes, informē Valsts policijā.

Kā pastāstīja Limbažu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Kaspars Zvirbulis, par notikušo uzsākts kriminālprocess par viltotas naudas izgatavošana, izplatīšana, pārvadāšana, iegādāšanās un glabāšana, ja tas izdarīts atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods- brīvības atņemšana uz laiku no 5 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu. Personas, kas jau iepriekš par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem bijušas policijas redzeslokā un tiesātas, aizturētas kriminālprocesa 264. panta kārtībā un tiek lemts par drošības līdzekļa - apcietinājuma piemērošanu.

Policijai ir pamats uzskatīt, ka personas ar viltotas naudas izplatīšanu nodarbojušās ilgākā laika posmā un noziedzīgus nodarījumus izdarījušas ne tikai Vidzemē, bet visā Latvijas teritorijā. Policija aicina iedzīvotājus rūpīgi aplūkot aizdomās par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu turēto personu fotogrāfijas un gadījumā, ja esat cietuši no šo cilvēku noziedzīgām darbībām, vērsties ar iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī vai zvanīt 110.