Policija masāžas salonā atrod prostitūtas

Valsts policija uzsākusi pārbaudes lietu par prostitūciju kādā Rīgas masāžas salonā. Aizvadītajās brīvdienā reida laikā šajā salonā sastādīti seši administratīvo pārkāpumu protokoli – ne tikai par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumu, bet arī par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu.

Valsts policija brīvdienās kopā ar Rīgas pašvaldības policiju, Organizētās Noziedzības apkarošanas biroju organizēja reidu pa izklaides vietām Rīgā, nra.lv pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava. Šādi reidi Vecrīgas izklaides vietās notiek regulāri, vismaz reizi nedēļā.

Reida laikā vairākos izklaides klubos konstatēti dažādi pārkāpumi – gan saistībā ar patērētāju maldināšanu (galvenokārt, ārzemnieku), gan ugunsdzēsības un citu noteikumu neievērošanu, kā arī par izklaides rakstura pakalpojumu organizēšanu bez komercdarbības reģistrēšanas un bez licences.

Vislielākais ķēriens policijai bija kāds masāžas salons vecpilsētā, kas jau iepriekš bija policijas redzeslokā. Reida laikā šis salons tika pārbaudīts un tika sastādīti seši administratīvā pārkāpumu protokoli par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumiem, proti, salonā klientiem tika piedāvāta nevis masāža, bet gan intīmi pakalpojumi par samaksu. Turklāt salonā vairākas personas atradās narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, par ko policija sastādījusi divus protokolus par narkotisko vielu lietošanu. „Tā bija mērķtiecīga pārbaude, jo policijai jau bija informācija par salonā notiekošo. Policija pašlaik lemj arī par krimināllietas ierosināšanu,” norāda S. Pildava.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais