Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaundžeikaram cietumā pasliktinās veselība

Bijušajam iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram apcietinājumā pasliktinājies veselības stāvoklis, un ārstēt viņu iespējams vienīgi ārpus cietuma, informē advokāts Pāvels Rebenoks.

Veselības problēmas Dz. Jaundžeikaru vajājušas jau ilgāku laiku un saasinājušās cietumā. Tās neesot radušās pēkšņi, uzsver P. Rebenoks. Advokāts šo informāciju nodevis prokurorei Viktorijai Jirgenai un cer, ka drīzumā viņa klientam varētu mainīt drošības līdzekli.

«Par simulāciju te nav runas, jo kaites Dzintaram Jaundžeikaram bija jau agrāk un, atrodoties cietumā, tās progresē,» stāsta P. Rebenoks. Ziņas par veselības stāvokli ir privāta informācija, tāpēc advokāts neatklāj, ar ko slimo bijušais iekšlietu ministrs, vien norāda, ka tās ir kardioloģiska rakstura problēmas. «Palīdzēt Dzintaram Jaundžeikaram var tikai mediķi no Stradiņa un Gaiļezera slimnīcām, kur ir zināmi konkrēti ārsti. Šo informāciju pateicu arī prokurorei, taču viņa gaida cietuma ārsta slēdzienu, jo es neesmu mediķis un varu pateikt vien to, ko redzu – mana klienta veselības stāvoklis pasliktinās,» saka P. Rebenoks.

Dz. Jaundžeikars ārsta vizīti pieteicis jau pagājušajā nedēļā, taču līdz vakardienai mediķis viņu nebija apciemojis. Pagājušajā nedēļā otrs bijušā iekšlietu ministra advokāts Saulvedis Vārpiņš atklāja, ka apcietinātā veselības stāvoklis ir nopietns un viņam ir daudz jāstaigā. Tāpēc advokāts lūdza prokuratūru nozīmēt medicīnisko ekspertīzi, lai noskaidrotu, vai Dz. Jaundžeikars drīkst atrasties apcietinājumā. Paralēli tika pieteikta prasība par drošības līdzekļa maiņu.

P. Rebenoks norāda, ka pēdējā procesuālā darbība ar Dz. Jaundžeikaru veikta pagājušajā piektdienā, taču to, kas jautāts aizturētajam, viņš atklāt nedrīkst. «Kaut kā lieta laikam virzās, bet varu vien pateikt, ka aizstāvība pagaidām neko jaunu nav uzzinājusi – esam turpat, kur sākumā,» saka P. Rebenoks.