Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kino šāvējs Zikovs savu vainu noliedz

© F64 Photo Agency

Šodien Rīgas apgabaltiesa sākusi izskatīt Nikolaja Zikova lietu, kurā viņš apsūdzēts par augsta ranga bankas "Citadele" darbinieka Aigara Egles slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Saskaņā ar apsūdzību, A. Egli nošāva šī gada 19. februārī pēc filmas "Melnais gulbis" seansa.

Pēc prokurores Jekaterinas Kušakovas teiktā N. Zikovs apzinājies, ko dara un kur atrodas, viņš apzinājies, ka ar savu rīcību apdraud apkārtējos cilvēkus.

Komentējot apsūdzību, slepkava norādīja, ka daži no prokuratūras nosauktajiem faktiem atbilst patiesībai, taču to interpretācija un nozieguma kvalifikācija viņam nav pa prātam, tāpēc vainu N. Zikovs pilnībā noliedz.

Advokāts A. Šūmanis vēlējās panākt, lai tiesas sēdi skatītu slēgtā veidā, jo N. Zikovam esot ierobežota psihiskā pieskaitāmība. Iepriekš prokuratūra norādīja, ka slepkava ir pilnībā vesels un uz to norāda arī nolasītā apsūdzība. Sīkākus komentārus advokāts nesniedza, taču apliecināja, ka uz turpmākajām sēdēm tiks uzaicināts eksperts, kurš izteiksies par N. Zikova veselības stāvokli. Tiesa advokāta prasību noraidīja un lieta tiks skatīta atklātā procesā.