Liedz valstī ievest vairāk nekā 140 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsa mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 140 400 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija paslēptas automašīnu degvielas tvertnēs, transportlīdzekļu konstrukcijās un ceļotāju personīgajā bagāžā.

Šodien, 21.novembrī, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot vieglās automašīnas Volkswagen padziļināto kontroli, konstatēja, ka automašīnas degvielas bākā ir ierīkota slēptuve un tajā paslēptas 37400 „Minsk” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 42 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Vakar, 20.novembrī, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas vieglās automašīnas Citroen pārbaudes gaitā atklāja dubulto grīdu, kurā bija noslēpti 16000 „NZ”, „Winston” un „Fest” markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 42 gadus vecs Latvijas pilsonis. Savukārt Zilupes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot pasažieru vilciena Maskava-Rīga muitas kontroli, konstatēja, ka divi pasažieri, 49 gadus vecs Latvijas Republikas nepilsonis un 29 gadus vecs Latvijas Republikas pilsonis, personīgajā bagāžā centušies nelegāli ievest valstī 40400 „Sweet Dream”, „Style”, „Next” un „More” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Svētku dienā, 18.novembrī, Vientuļu muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot fizisko kontroli automašīnām Chrysler un BMW, konstatēja, ka abu automašīnu visās četrās durvīs aiz dekoratīvā apšuvuma un citās slēptuvēs - degvielas tvertnē, sliekšņos, aizmugurējā sēdekļa atzveltnē - atrodas paslēptas 46600 „More” un „Maksim” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnas vadīja 27 un 22 gadus veci Latvijas pilsoņi.

Par konstatētajiem pārkāpumiem transportlīdzekļu vadītājiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumos līdz lēmumu pieņemšanai administratīvo pārkāpumu lietās.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais