Lielupē pie Kalnciema izņemt 620 metrus nelikumīgi ieliktos tīklus

Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) Mobilā grupa, pagājušajā naktī veicot zivju resursu aizsardzības un uzraudzības kontroles reidu Lielupē Kalnciema tilta rajonā, no ūdens kopumā izņēma 620 m nelikumīgi ieliktos zivju tīklus. Atbrīvotas apmēram 100 zivis, starp kurām visvairāk bija brekši.

Vietām upes krastos bija manāma rosība, kas liek domāt, ka dažas, visticamāk - vietējo iedzīvotāju kompānijas uzsākušas "gatavošanos" valsts svētku svinībām...

Laika apstākļi Latvijā (kā visā Baltijā) šoruden ir ļoti labvēlīgi maluzvejniekiem, it sevišķi upēs, kurās nārsto laši, taimiņi un foreles, jo lietus sen nav lijis un ūdens līmeņi ir zemi. Nav zināms, kad ezerus un mierīgāka tecējuma upes klās pirmais ledus, tāpēc kontroles reidi tiks aktīvi turpināti.

Kā LMA ziņo tās sadarbības partneri ārvalstīs, dramatiska situācija ar maluzvejniecību iekšējos ūdeņos ir izveidojusies gandrīz visās pēc padomju valstīs, it sevišķi Polijā un Igaunijā, jo šo un citu valstu normatīvajos aktos nav paredzēta zivju resursu aizsardzības un uzraudzības sabiedriskā inspekcija ar tādām tiesībām, kādas ir Latvijā. Šajā ziņā esam izņēmums un paraugs visas Eiropas mērogā.

Svarīgākais