Jūrmalā atsavina pusotru kilogramu metamfetamīna

Uz aizdomu pamata par narkotiku glabāšanu realizācijas nolūkā policija aizturējusi piecas personas un, veicot kratīšanu divās vietās, atsavinājusi apmēram pusotru kilogramu metamfetamīna, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Izmeklējot iespējamo narkotiku tirgošanu Jūrmalā, policisti nāca uz pēdām piecu cilvēku grupai. 8.novembrī Jūrmalas policisti kopā ar Rīgas kriminālpoliciju veica kratīšanu kādā privātmājā Pārdaugavā, aizturot visus piecus grupējuma dalībniekus, kā arī atrada un atsavināja aptuveni 300 gramus metamfetamīna.

Viena no aizturētajām personām ir agrāk netiesāta sieviete, kura dzimusi 1961.gadā, taču pārējie – agrāk tiesāti vīrieši, kuri dzimuši 1983., 1986., 1985. un 1987.gadā. Pēdējiem diviem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, un policijai ir pamats domāt, ka viņi ir šā grupējuma organizatori.

Turpinot izmeklēšanu, 10.novembrī policisti veica kratīšanu vienā no Pārdaugavas garāžu kooperatīviem, kur vienā no garāžām atrada un atsavināja vēl aptuveni 1200 gramu balta pulvera, kas arī izrādījās metamfetamīns.

Kopā atsavināts aptuveni pusotrs kilograms nelegālās vielas, kuras vērtība melnajā tirgū varētu būt 15 000 latu. Visticamāk, grupējums bija paredzējis narkotikas tirgot Jūrmalā, pieļauj likumsargi.

Par notikušo sākts kriminālprocess par neatļautu narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.