Aiztur 79 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroli uz austrumu robežas, novērsušas mēģinājumus nelegāli ievest 78900 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas automašīnu konstrukcijās un pārtikas produktu iepakojumos.

Šodien, 14. novembrī, Terehovas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot padziļināto kontroli tukšai kravas automašīnai Volvo, konstatēja, ka transportlīdzekļa kabīnē aiz cimdu nodalījuma un pārtikas produktu iepakojumos noslēptas 1080 cigaretes „Peter I”, „Kiss” un „Kent” ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

13.novembrī, Silenes muitas kontroles punktā vieglās automašīnas Volkswagen apskatē atklāja, ka automašīnas degvielas tvertnes vietā, zem aizmugurējā sēdekļa, un aiz aizmugurējā bampera ir ierīkotas slēptuves, kurās paslēptas 33960 „Minsk” un 33280 „Queen” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt piektdien, 11. novembrī, Pāternieku muitas kontroles punktā vieglās automašīnas Ford spārnos un sliekšņos konstatēja 10580 „West” un „Bond” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām automašīnas.

Par konstatētajiem pārkāpumiem transportlīdzekļu vadītājiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais