Traģiskā avārijā pie Codes gājuši bojā trīs cilvēki

Traģisks ceļu satiksmes negadījums vakar, ap plkst. 16 noticis uz ceļa A-7 Codes pagastā. Trīs cilvēki gājuši bojā, desmit cietuši, bauskasdzive.lv informē Valsts policijas Bauskas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas patruļdienesta rotas inspektors Aleksandrs Sidorčiks.

Avārija uz ceļa A-7 notikusi netālu no Codes. Virzienā no Bauskas automobili BMW vadījusi kāda sieviete. Viņa izdarījusi apdzīšanas manevru un pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ nav spējusi to veikt droši. Viņas vadītais automobilis ietriecies no Rīgas braucošā SIA «Aips» satiksmes autobusā.

A. Sidorčiks atklāja, ka avārijā bojā gājusi vieglās automašīnas vadītāja, pasažiere, kā arī salonā esošais mazgadīgs bērns. Miesas bojājumus guvuši arī desmit pasažieru autobusā esošie braucēji. A. Sidorčiks stāsta, ka pasažieri guvuši dažādas traumas, taču to dzīvībām briesmas nedraudot.

Kā «Bauskas Dzīvei» ziņoja negadījuma aculiecinieki, uz ceļa bija izveidojies transporta sastrēgums vairāku kilometru garumā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Bauskas daļas komandieris Jānis Ķērpis informē, ka notikuma vietā strādāja viena glābēju brigāde. Vīri, izmantojot tehniku, grieza avārijā bojāto automobili, lai no tā atbrīvotu bojā gājušo.

SIA «Aips» vadītājs Uldis Kolužs stāsta, ka viņš arī apmeklējis avārijas vietu. Autobuss no trieciena noslīdējis no brauktuves un sasvēries, bet nav apgāzies. No trieciena miesas bojājumus guvis autobusa vadītājs, kuram konstatēti nopietni sasitumi, viņš nogādāts slimnīcā Jelgavā. Mediķi esot skaidrojuši, ka šofera dzīvībai briesmas nevarētu draudēt. Dažāda veida sasitumus, arī lūzumus guvuši autobusa pasažieri. Apskatot notikuma vietu un pamatīgu triecienu saņēmušo autobusu, U. Kolužs secina, ka vieglais auto braucis ar ātrumu, kas visticamāk ievērojami pārsniedzis simts kilometrus stundā. Brauktuve uz ceļa A-7 ir labā stāvoklī, braucot pa to ar atļauto ātrumu, autovadītājiem tas nekādas briesmas nerada.

Policija turpina noskaidrot traģiskā negadījuma apstākļus.

Latvijā

No daļas iemaksu pensiju otrajā līmenī terminētas pārnešanas uz pirmo līmeni nav saskatāma negatīva ietekme uz nākotnes pensijām, jo pirmā līmeņa kapitāls katru gadu tiek indeksēts un tiek strādāts pie piedāvājuma ieviest bāzes pensiju, intervijā aģentūrai LETA pauda labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Svarīgākais