Uzņēmējs Limbažos pasūta divu sieviešu slepkavības

© Scanpix

Valsts policija (VP) novērsusi divas pasūtījuma slepkavības, kurās par upuriem bija izvēlētas divas Limbažu iedzīvotājas. Iespējamais motīvs bijis civiltiesisks strīds saistībā ar nekustamajiem īpašumiem.

Pašreiz slepkavību pasūtītājs ir aizturēts.

Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu uzņēmēju, kas no sev nevēlamiem cilvēkiem bija iecerējis atbrīvoties ar pasūtījuma slepkavību palīdzību. VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā noskaidroja iespējamā nozieguma apstākļus un iesaistītās personas.

2. novembrī, sadarbībā ar vairākām Valsts policijas struktūrvienībām, veicot izmeklēšanas un operatīvos pasākumus, nozieguma izdarīšanas brīdī uz aizdomu pamata tika aizturēts slepkavības pasūtītājs. Tas bija 1965. gadā dzimis vīrietis, Limbažu iedzīvotājs, kas agrāk tiesāts par nepatiesu maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu (pēc Krimināllikuma 214. panta). Izmeklēšanā šobrīd noskaidrots, ka slepkavības motīvs bijis civiltiesisks strīds saistībā ar nekustamajiem īpašumiem.

Par minēto faktu 29. oktobrī tika uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos - ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Paredzētais sods šī panta ietvaros ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.